«Η πολιτική δραστικών περικοπών στα κονδύλια για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας που εφαρμόζει η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες, έχει δημιουργήσει άκρως επικίνδυνες και δραματικές καταστάσεις για τα λαϊκά στρώματα της ΠΕ Σερρών» αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης (φωτό). 
«Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και η απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και της 4ης Υ.ΠΕ., τα Κέντρα Υγείας Μαυροθάλασσας, Στρυμωνικού, Ροδολίβους να εφημερεύουν μόνο με ένα γιατρό αντί για δύο. Με δεδομένο δε, ότι τα τρία αυτά Κ.Υ. καλύπτουν σχεδόν το 1/3 της Π.Ε. Σερρών στην κυριολεξία δημιουργούνται όροι, που μπορεί να οδηγήσουν ανθρώπους στο θάνατο» σημειώνουν.

«Ειδικότερα για το Κ.Υ. Ροδολίβους θα πρέπει να τονιστεί η μακρινή απόσταση του Κέντρου Υγείας Ροδολίβους, 52 χιλ., 40 λεπτά με IX από το ΓΝ Σερρών, η λειτουργία ασθενοφόρου με πέντε οδηγούς, πλήθος επισκεπτών και επειγόντων περιστατικών, κάλυψη της Εγνατίας Οδού και της Εθνικής Οδού Θεσ/νίκης - Δράμας, της Παραλιακής Ζώνης Σερρών-Καβάλας, του ορεινού όγκου Παγγαίου και της Αρχαίας Αμφίπολης, κ.λ.π.).

Επίσης εξαιτίας της υποχρηματοδότησης υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στα Κ.Υ. της Π.Ε. Σερρών σε υλικά για μικροβιολογικές, ακτινολογικές εξετάσεις και άλλο αναλώσιμο υλικό.

Ενώ λοιπόν οι ανάγκες του λαού για δημόσιες και πραγματικά δωρεάν υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας και πρόληψης διευρύνονται, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται.

Απ' αυτή την πολιτική βγαίνουν ωφελημένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες λόγω της μεταφοράς κονδυλίων από τον κοινωνικό τομέα για την στήριξη της κερδοφορίας τους αλλά και επειδή τους δημιουργείται χώρος για να δράσουν και σ' αυτόν τον κρίσιμο τομέα της υγείας.  Αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, οι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η μητέρα και το παιδί, οι συνταξιούχοι και οι χρόνιοι πάσχοντες, να στερούνται γιατρούς, εργαστηριακές εξετάσεις, ακόμα και στοιχειώδεις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον τόπο κατοικίας τους» τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.
 
«Ερωτάται ο κ. υπουργός τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

1. Όχι μόνο να μην υποβαθμισθεί η λειτουργία και η παροχή υπηρεσιών από τα Κ.Υ. της Π.Ε. Σερρών αλλά να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε αυτά για να υπάρχει και επαρκής εφημερία γιατρών για την ασφαλή αντιμετώπιση των περιστατικών.

2. Να χρηματοδοτηθούν επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πλήρη επάρκεια σε φάρμακα υγειονομικό και άλλο αναλώσιμο υλικό» καταλήγουν.