Την εκτίμηση ότι το 2013 είναι η πιο κρίσιμη χρονιά για την χώρα, εξέφρασε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο ραδιόφωνο του Alpha. 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι «κανείς δεν ήθελε να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Μερικά πράγματα είναι αναπόφευκτα. Έπρεπε το κράτος να λειτουργήσει και να στείλει το μήνυμα ότι θα λειτουργήσει. Είναι η πιο κρίσιμη χρονιά . Τώρα θα κριθεί αν οι θυσίες θα πιάσουν τόπο. Όλοι μονιασμένοι πρέπει να δουλέψουμε πιο αποτελεσματικά».

Ρωτηθείς για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε ότι «όποιος ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν αδικίες είναι εκτός πραγματικότητας . Οι έκτακτες καταστάσεις δημιουργούν αδικίες».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης στο θέμα του ελλείμματος ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι η δικαστικη έρευνα θα δείξει την αλήθεια. «Αν από την έρευνα προκύψουν στοιχεία, τότε να απασχολήσουμε και πάλι τη Βουλή. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Δεν συμφωνώ πάντα με τις δηλώσεις όλων των στελεχών της κυβέρνησης» είπε.

Τέλος, στο ενδεχόμενο να υπάρξει απόκλιση στους στόχους και χρειαστούν επιπλέον μέτρα ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε πως «δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία έχει περιθώρια για άλλα μέτρα. Δεν μπορούν να συρρικνωθούν άλλο τα εισοδήματα και οι συντάξεις. Αν υπάρχει απόκλιση ας επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις».