Ολομέτωπη επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, επικρίνοντας τις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο ΔΝΤ.
«Πέρα από τη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ περί περικοπής 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα (!), η ουσία είναι ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δικαιολογήσει το ΔΝΤ και να κατηγορήσει τη χώρα του» τονίζει η Ιπποκράτους.

«Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με στελέχη του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά φταίνε οι ελληνικές κυβερνήσεις για τις εισοδηματικές περικοπές τις οποίες έκαναν όχι γιατί το αξίωσαν οι θεσμικοί δανειστές της χώρας, αλλά γιατί από ταξικό μίσος ήθελαν να βαθύνουν την ύφεση και την ανεργία και να τροφοδοτήσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια!!!» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

«Αν όντως αυτό κατάλαβε ο κ. Τσίπρας, τότε είναι παντελώς ακατάλληλος για σοβαρές διεθνείς επαφές. Αν χρησιμοποιεί διεθνείς επαφές ως πρόσχημα για φτηνές αντιπολιτευτικές δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης, τότε δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει η στήριξη μιας ενιαίας εθνικής γραμμής σε τέτοιου είδους επαφές» καταλήγει η ανακοίνωση.