Πέρασε κιόλας μια εβδομάδα από το μεγάλο φινάλε του Fringe, της σειράς που το 2008 πήγε να θυμίσει X-Files, αλλά κατάφερε να γίνει κάτι διαφορετικό, και να εξελιχθεί σε κορωνίδα του sci-fi drama.

Για πέντε χρόνια, εκτός της ψευδοεπιστήμης, των παράλληλων συμπάντων και του δυνατού σασπένς, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Αυστραλή ηθοποιό Anna Torv, στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ρόλος της Olivia Dunham, μιας υπερ του δέοντος σοβαρής ντετέκτιβ του FBI, με παροιμιώδη ψυχραιμία και ικανότητες που θα ζήλευαν οι ήρωες της Marvel , δεν έδωσε την ευκαιρία στην Torv να αναδείξει ούτε για μια στιγμή τη απόλυτα θηλυκή της πλευρά.

Θα μπορούσε να είναι το next best thing του Hollywood; Ιδού το κρίσιμο ερώτημα για την αμερικανική βιομηχανία θεάματος που «διψάει» για ωραίες γυναίκες με πρόσθετο προσόν το ταλέντο στην ηθοποιία.

Ταλέντο έχει. Μπόλικο. Και το απέδειξε όταν κλήθηκε να παίξει δύο διαφορετικές όψεις της ίδιας γυναίκας την ίδια στιγμή στο ίδιο σήριαλ.

Ομορφιά έχει. Μπόλικη. Εξ αντικειμένου δεν μπορεί να αρνηθεί κάποιος ότι είναι «γυναίκα» με όλη τη σημασία της  λέξης.
Όμως:

1.    Δεν είναι Αμερικανίδα. Στο Hollywood αυτά μετράνε. Και μπορεί να έχουμε δει πολλές μη αμερικανίδες να θριαμβεύουν όμως πετυχαίνουν έχοντας δεχθεί να αλλάξουν. Η Torv, όχι. Θες η προφορά, θες το πείσμα της να διατηρήσει τον «αέρα» της Αυστραλής, πάντως αν δεν προσεγγίσει την αμερικανική κουλτούρα, δύσκολα θα πάει μπροστά.

2.    Δεν είναι αυτό που λέμε η «τυπική γυναίκα». Έχει δηλώσει φαν της περιπέτειας. Λατρεύει την ορειβασία, δεν διαμένει ποτέ σε ξενοδοχεία όταν πηγαίνει ταξίδια, έχει τη σκηνή και το σακίδιο πλάτης ζωσμένα πάνω της και στο άκουσμα και μόνο των κοσμικών πάρτι βγάζει σπυριά.

3.    Είναι ανιψιά του μεγιστάνα των media, Rupert Murdoch. Αυτό θα μπορούσε να είναι τεράστιο προσόν που θα της άνοιγε διάπλατα τις πόρτες παντού, αν δεν τον είχε «στολίσει» με διάφορα κοσμητικά επίθετα σε μια από τις πρώτες της συνεντεύξεις. Και αυτό γιατί είναι ξάδελφος του πατέρα της, για τον οποίο δεν τρέφει και τα καλύτερα συναισθήματα, αφού έχει να τον δει από 8 χρονών.

Γι’ αυτό η περίπτωση της Anna Torv είναι λίγο ιδιαίτερη. Το πιστό της φανατικό κοινό που τη λάτρεψε από το Fringe περιμένει να τη δει με ανυπομονησία στην επόμενη δουλειά της.

Η ίδια πάντως φαίνεται ότι δεν αγχώνεται καθόλου, δηλώνοντας πως μετά το Fringe, θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να αποφασίσει σε ποια ταινία ή σειρά θα πει το «ναι».

Το Hollywood μπορεί να περιμένει.

Άγγελος Ανδρέου