Για διγλωσσία κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δήλωσή του ως προέδρου της ΝΔ στις 3 Φεβρουαρίου 2011 στην οποία, μεταξύ άλλων, τόνιζε ότι «όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας..».
Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται «πότε όμως ο πρωθυπουργός έλεγε την αλήθεια, τότε ή σήμερα που προσπαθεί να επιβάλει με τη βία, την καταστολή, τον πολιτικό τσαμπουκά και την παραβίαση των νόμων, το δόγμα της μηδενικής ανοχής επιστρατεύοντας απεργούς σε μια επίδειξη αυταρχισμού χωρίς προηγούμενο;»

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει τη στάση του κ. Σαμαρά στο πρώτο Μνημόνιο και την προεκλογική του δέσμευση για εξεταστική επιτροπή για το πρώτο Μνημόνιο και προσθέτει:

«Τώρα πλέον ο κ. Σαμαράς αποκαλύφθηκε. Έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, ακολουθώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, εφαρμόζει την πιο καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Η ακροδεξιά του ιδεολογία είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε: «Η σοβαρή και σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης από τον Αντώνη Σαμαρά – που αποτυπώνεται θετικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις – είναι φυσικό να έχει προκαλέσει δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζουμε την κατανόησή μας, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού…»

Σε συνέχεια της απάντησης του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Τους πονάει η αλήθεια. Κανένας περαιτέρω σχολιασμός για τους ακροδεξιούς Γκεμπελίσκους της Συγγρού».