Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας «δείχνουν» τρεις δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας «δείχνουν» τρεις δημοσκοπήσεις
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τεράστια διαφορά στην «καταλληλότητα» για πρωθυπουργία υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, δείχνει δημοσκόπηση της Καπα Research για λογαριασμό του Βήματος.

Αναλυτικά:

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

- ΝΔ 22,9%

- ΣΥΡΙΖΑ με 21,2%
 
- Χρυσή Αυγή 10,5%

- ΠΑΣΟΚ 7,2%

- ΚΚΕ 5,5%

- ΔΗΜΑΡ 4,8%

- Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%

Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 6,4%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να κινείται στο 14,6%.

Τεράστια η διαφορά στη δημοτικότητα των αρχηγών. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 42% ενώ στην ερώτηση, ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 17,7% (46,9% ο κ.Σαμαράς και 29,2% ο κ.Τσίπρας).

Όμως η γνώμη των πολιτών ως προς το εάν η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ανάγκη η χώρα τώρα είναι μάλλον διχασμένη. Το 52,5% απαντά αρνητικά και το 45,5% θετικά.

Την ίδια στιγμή όμως η πλειοψηφία, το 44,2%, θεωρεί ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του κ.Σαμαρά είναι καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της δεκαετίας.

Αντίθετα, συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 33,1%.

Επιπλέον, στη δημοσκόπηση της ΜRΒ, που δημοσιεύει η Real News, η ΝΔ προηγείται με περίπου μια μονάδα συγκεντρώνοντας το 23,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 44% των ερωτηθέντων, ο Αλέξης Τσίπρας από το 26%, ενώ κανέναν από τους δύο επιλέγει το 27,5%.

Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει και τις θετικότερες γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, ο Πάνος Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Τέλος στη δημοσκόπηση της Alco για το πρώτο θέμα, η ΝΔ έχει διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης του 1,5%. Συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 23,4 του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 4,8%.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο