Ευχέλαιο θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μπας και κάποια στιγμή τελειώσουν οι δηλώσεις των βουλευτών τους που χωρίς λόγο και αιτία φέρνουν στην δημοσιότητα θέματα τα οποία που προκαλούν την κοινή γνώμη και δημιουργούν αμηχανία στην ηγεσία της Κουμουνδούρου.
Ένα από αυτά τα θέματα ήταν και η τοποθέτηση του Τάσου Κουράκη, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να φορολογούνται όσοι πολίτες δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις χριστιανοί ορθόδοξοι , προκειμένου να πληρώνεται η μισθοδοσία των κληρικών.

Η πρόταση αυτή όπως ήταν φυσιολογικό έγινε βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ που πλέον έχει αποφασίσει να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Δεν άκουσαν ούτε τις διευκρινήσεις του ότι η πρόταση του «εφαρμόζεται ήδη σε Γερμανία και Ιταλία όπου ο κάθε φορολογούμενος δηλώνει σε ποια θρησκεία ή δόγμα επιθυμεί να πάει ένα ελάχιστο ποσοστό του φόρου του. Όπως λένε από τη Κουμουνδούρου «ο βουλευτής τους ήθελε να βάλει το μεγάλο θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας και πολιτείας όμως έγινε σε λάθος χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό σημειώνουν ακόμα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, «ότι παρά την βίαιη αντίδραση της ΝΔ η αντιμετώπιση της άποψης Κουράκη δεν ήταν ίδια και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αφού στο παρελθόν και τα δυο κόμματα έχουν υποστηρίξει παρόμοιες απόψεις. Και μάλιστα σημειώνουν με νόημα ότι τις ίδιες απόψεις έχει και ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας.

Πρωτεργάτης στο θέμα διαχωρισμού πολιτείας και εκκλησίας είχε υπάρξει άλλωστε ο Αντώνης Τρίτσης ενώ και από την ΔΗΜΑΡ τόσο η κ. Ρεπούση όσο και άλλα στελέχη της έχουν κατ επανάληψη αναφερθεί σε αυτό το θέμα.

«Παρ' όλα αυτά ο χρόνος και ο τόπος που κατατέθηκε αυτή πρόταση δημιούργησε και πάλι επικοινωνιακό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει την μία στιγμή να κλείνει το ένα θέμα και την άλλη να ανοίγει άλλο. Έτσι η αντίδραση του επικοινωνιακού επιτελείου της Κουμουνδούρου ήταν άμεση προκειμένου ο βουλευτής τους να μαζέψει την ιστορία δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινήσεις και υποβαθμίζοντας το όλο ζήτημα.

Ταυτόχρονα αποφάσισαν να αναδείξουν την άποψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη ο οποίος τάχθηκε υπέρ της θανατικής ποινής για συγκεκριμένα αδικήματα. Μάλιστα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν να φέρουν σε δύσκολη θέση τους κυβερνητικούς εταίρους του Αντ. Σαμαρά ταυτίζοντας τους με την ακροδεξιά. Στον επικοινωνιακό πόλεμο εντάσσουν και τα δημοσιεύματα που υπάρχουν για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα.

«Στόχος τους είναι να παρουσιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα που επανεξετάζει την πολιτική του και αποδέχεται την μνημονιακή λογική. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα έλεγαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου . Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτό που κανένας πολιτικός αρχηγός δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα. Αρνήθηκε την λογική των μνημονίων και μίλησε για αλλαγή πολιτικής. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι δεν μπορεί να υπάρξει συμψηφισμός ούτε στα πιστεύω και πολύ περισσότερο στην πολιτική που ακολουθούμε».

Παναγιώτης Βασιλάκης