Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του για φορολόγηση των πιστών από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Λίγες ώρες μετά τον σάλο που ξέσπασε με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης για τη φορολόγηση των πιστών, ο Γιάννης Στουρνάρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι κ. Κουράκης «επιχειρεί να τον εμπλέξει διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά του, όπως προκύπτει από τη μοναδική αναφορά που έχει κάνει για το θέμα ο κ. Στουρνάρας και μάλιστα 8 μήνες πριν γίνει Υπουργός (άρα είναι εντυπωσιακό αυτό που χρεώνεται στον κ. Στουρνάρα ότι υιοθέτησε πρόταση -που ειπώθηκε σήμερα- πριν μερικούς μήνες!)».

«Όπως προκύπτει και από το κείμενο συνέντευξης που έδωσε ο Υπουργός στις 2 Οκτωβρίου του 2011, με την τότε ιδιότητά του ως Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ, στην τηλεοπτική εκπομπή “Πρωταγωνιστές“, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε το τι ισχύει σε μια άλλη χώρα, χωρίς να προτείνει να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Ειδικότερα, αναφέρει: “Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με την μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στην φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5% να πάει για τους μισθούς των ιερέων;“. Αυτή ήταν η αναφορά του κ. Στουρνάρα, η οποία διαφέρει παρασάγγας από τις σημερινές απόψεις του κ. Κουράκη» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Προφανώς ο κ. Στουρνάρας μιλώντας τότε στην εκπομπή, προσπάθησε απλώς να κάνει επίδειξη των γνώσεων του και όχι να προτείνει κάτι αντίστοιχο εδώ. Εξάλλου η αναφορά του στους συνταξιούχους κάτω των 50 ετών, ήταν τυχαία...

Σχετικό θέμα: Τι Κουράκης, τι Στουρνάρας! (Βίντεο)