Τη στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Βήμα Fm, κάνοντας λόγο για άμεση ανάγκη αντιυφεσιακών πολιτικών.
«Προφανώς. Δεν έχει αλλάξει κάτι» είπε για τη στήριξη τονίζοντας ότι «απλώς έχω πει ότι τώρα είναι ώρα για αντιυφεσιακές πολιτικές, τις οποίες δεν έχουμε δει. Έχω κάνει μια πρόταση π.χ. για την αυτοαδειοδότηση των επιχειρήσεων. Αν δεν γίνει δεκτή ως τις 15 του μήνα, θα καταθέσω εγώ πρόταση νόμου».

Για την ανάμειξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ο επικεφαλής της ΡΙΚΣΣΥ ότι η συμβολή του Ταμείου «στο όλο οικονομικό πρόγραμμα είναι πάρα πολύ μικρή, σε σχέση με αυτά που έδωσαν οι λαοί της Ε.Ε. Μιλάμε για κάπου 25 δισ. σε σύνολο 250 δισ. δανείων που πήρε η χώρα τα τρία τελευταία χρόνια. Η παρουσία του ήταν επιθυμητή από τους Γερμανούς στο μηχανισμό που συγκροτήθηκε εκείνη την εποχή. Το θέμα που άνοιξα, όμως, αφορούσε την προηγούμενη περίοδο. Συμμετείχε λοιπόν το ΔΝΤ και αυτό αποτέλεσε εργαλείο πολιτικής πειθούς της Μέρκελ προς τους γερμανούς πολίτες για τα μέτρα του Νότου και στην πορεία αποδείχθηκε ότι το ΔΝΤ δεν είχε συμβολή στην εφαρμογή των προγραμμάτων, καθώς η επίβλεψη των προγραμμάτων γίνεται από την Ε.Ε. Σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό, από δύο υπουργεία που πέρασα».

«Άρα» συνέχισε ο κ. Λοβέρδος «ούτε συμμετοχή στα χρήματα είχε καθοριστική ούτε στην καθημερινότητα εφαρμογής του προγράμματος. Από εκεί και πέρα, με τις δικές του εκθέσεις, καθώς ασχολείται με το φτωχότερο κόσμο, αποτελεί θρυαλλίδα των πολιτικών κρίσεων κάθε λίγο και λιγάκι. Δείτε τώρα την έκθεση και όσα λένε τα στελέχη του για πρόσθετα μέτρα κτλ».

Για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο εν λόγω ζήτημα, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «είναι διαρροή, δεν δίνουμε καμία σημασία».