Στροφή σε θέματα καθημερινότητας ώστε το ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί στην κοινωνία με θετικό πρόσημο, σχεδιάζουν στην Ιπποκράτους μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σταθερό κα τουλάχιστον όχι σε κατεύθυνση διολίσθησης.
Ο κ. Βενιζέλος μετά από σχετικές εισηγήσεις συνεργατών του , το τελευταίο διάστημα ασχολείται με τα διαδικαστικά και οργανωτικά του συνεδρίου, καθώς δεν απομένει αρκετός χρόνος με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί προ εκπλήξεων αν δεν προσέξει.

Το μεγάλο στοίχημα για τους επιτελείς του κ. Βενιζέλου είναι οι κομματικοί συσχετισμοί. Να έχει δηλαδή την πλειοψηφία στα στελέχη που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο. Να εκλεγούν δηλαδή από τις οργανώσεις που λειτουργούν, στελέχη που θα αποσταλούν για να ψηφίσουν στο συνέδριο και να επικυρώσουν την πολιτική του.

Το μεγάλο πρόβλημα που βλέπουν επιτελείς του κ. Βενιζέλου ενόψει του συνεδρίου, είναι η πλήρης ταύτιση με τον κ. Σαμαρά. Για αυτό και του έχουν επισημάνει πως δεν θα πρέπει να βιαστεί ως προς τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή στελεχών του στη κυβέρνηση αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Πιθανόν λένε, ο κ. Σαμαράς να περιμένει τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και μετά να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, έτσι ώστε ο βασικός του κυβερνητικός εταίρος να μην αντιμετωπίσει άμεσο πρόβλημα και να αποφασίσει μετά το συνέδριο απερίσπαστος για το τι θα κάνει. Θα συμμετέχει ενεργότερα με πολιτικά στελέχη αυξάνοντας τον αριθμό, ή θα παραμείνει ως έχει με τη σημερινή του μορφή;

Ταυτόχρονα η μάχη που διεξάγεται στο παρασκήνιο είναι και από τις άλλες ομάδες, μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζει η ομάδα των «Γεννηματικών». Στο γραφείο του κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, συχνά γίνονται συσκέψεις με στελέχη άλλων ομάδων κυρίως εκείνης της λεγόμενης Παπανδρεϊκης, έτσι ώστε να έχουν κοινή γραμμή προκειμένου να εκλέξουν περισσότερους συνέδρους ώστε να ελέγξουν τη νέα κεντρική επιτροπή.

Ταυτόχρονα σε διεργασίες βρίσκονται και στελέχη της Βορείου Ελλάδας, που ήδη ετοιμάζονται να παρέμβουν με κείμενο τους κεντροαριστερής κατεύθυνσης. Κοντά τους βρίσκεται και ο Κώστας Σκανδαλίδης που συνομιλεί τακτικά μαζί τους προσβλέποντας στη συνεργασία τους, με το δίπτυχο: άλλη πολιτική , άλλη πολιτική ηγεσία, με ανοίγματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια λογική κινείται και ο Δημήτρης Ρέππας. Παράλληλα σε έντονη κινητικότητα βρίσκονται και μια ομάδα νέων στελεχών που αναμένεται να πιέσει έτσι ώστε να υπάρξει σε μεγάλο βαθμό ανανέωση στελεχών και ανασύσταση του κόμματος. Κοντά τους βρίσκεται ο κ. Βενιζέλος ωστόσο όμως τα στελέχη αυτά συνομιλούν και με άλλες τάσεις , καθώς θέλουν όπως λένε, να κυριαρχήσουν στους εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Τα στελέχη αυτά είναι οι κύριοι Τόλκας, Κωνσταντινόπουλος, Μωραϊτης, Τριαντάφυλλος, Ανδρουλάκης που επιζητούν μέσω συνεννοήσεων να έχουν δικό τους αυτόνομο ρόλο. Απέναντι σε αυτά τα στελέχη υπάρχουν και εκείνα που πιστεύουν πως τα ζητήματα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ηλικιακά αλλά ουσίας.

Οι νέοι μπορούν να αντιπαρατεθούν κόντρα στη κεντροδεξιά, ή θέλουν συμμετοχή μόνο στην κυβέρνηση και μερίδιο κυβερνητισμού, αναφέρουν όσοι διαφωνούν μαζί τους και βλέπουν σκοπιμότητες πίσω από τις συζητήσεις που κάνουν με διάφορα άλλα στελέχη του κόμματος.

Άρτεμις Παραδείσου