Για σιωπή της κυβέρνησης για τις δηλώσεις Λαγκάρντ και Τόμσεν περί λάθους τους στην Ελλάδα, κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης σε ερώτηση που καταθέτει στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
«Μαζί με τον ελληνικό λαό πληροφορήθηκα και εγώ τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις τόσο της κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ όσο και του κυρίου Πολ Τόμσεν σχετικά με την   “λάθος συνταγή“ που ακολούθησαν και τελικά επέβαλλαν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα» σημειώνει ο κ. Κακλαμάνης.

«Ανέμενα αντίδραση τόσο από τα θεσμικα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από την ελληνική κυβέρνηση για ενδεχόμενη αλλαγή πλεύσης. Αντ΄ αυτου σιωπή!» αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης και ζητά από τον υπουργό να πληροφορηθεί το οικονομικό αλλά και το πολιτικό σκεπτικό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης το οποίο όπως επισημαίνει στην ερώτησή του «αντί να ακολουθήσει την αλλαγή πολιτικής, που έμμεσα υποδεικνύει το ΔΝΤ, εξακολουθεί να εφαρμόζει μια πολιτική που μας οδήγησε στην ύφεση της οικονομίας και τον λαό στην εξαθλίωση».