Τελείωσαν για την ώρα τα ταξίδια γνωριμίας με εχθρούς και φίλους για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας χθες το βράδυ στην ΝΕΤ και στην Έλλη Στάη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μία αποτίμηση των ταξιδιών του λέγοντας ότι ήταν πολύ χρήσιμα αφού συνάντησε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές και ανέλυσε μόνος του το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα θεωρήθηκε επιβεβλημένη από τα στελέχη της Κουμουνδούρου αφού – όπως λένε- όλο το διάστημα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλειπε στο εξωτερικό έγινε μια προσπάθεια από τα κόμμα που στηρίζουν την κυβέρνηση και τον διαπλεκόμενο τύπο να ακυρώσουν τις επαφές του με τους θεσμικούς φορείς τόσο στην Γερμανία όσο και στις ΗΠΑ. Στην Κουμουνδούρου πάντως εκτός από τις αγροτικές κινητοποιήσεις έχει ξεκινήσει και η μελέτη των δημοσκοπήσεων προκειμένου να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα.

Κατ΄ αρχήν πάντως θεωρούν ότι η οποία αύξηση ποσοστών έχει η ΝΔ είναι συγκυριακή και βασίζεται στην βοήθεια που δίνουν τα φιλικά μέσα ενημέρωσης στην Κυβέρνηση.

«Υπάρχει ένα μπαράζ ανάδειξης των δικών μας κινήσεων μέσα από μια αρνητική χροιά ενώ την ίδια στιγμή επικρατεί ομερτά για τα μεγάλα λάθη της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν –λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα- ο κόσμος να πεινάει, να είναι άνεργος και δυστυχής και η κυβέρνηση να μην εισπράττει την δυσαρέσκεια. Πιστεύουν ωστόσο ότι τα σταθερά ποσοστά της ΝΔ έχουν να κάνουν και με την ελπίδα που δημιούργησαν οι κυβερνητικοί παράγοντες από την εκταμίευση της δόσης.

Οι επόμενες κινήσεις πάντως του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών και δει με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται. Έτσι σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους αγρότες και αφού άκουσε τα προβλήματα τους αναφέρθηκε στον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν πλούτο. Ακόμα δεσμεύτηκε να θέσει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου στην Βουλή και είπε ότι μέσα στην ημέρα θα στείλει επιστολή στον Βαγγέλη Μειμαράκη , με την οποία θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ωστόσο την ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση κατά του πρωθυπουργού εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά "ο εξαφανισμένος από τη βουλή Α. Σαμαράς θα εμφανιστεί". "Φτάνει πια με τα επικοινωνιακά τρικ" είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο.

Παναγιώτης Βασιλάκης