Σχέδιο τροποποίησης του νόμου 3883/2010 που αφορά στην ιεραρχία κα εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, επεξεργάζεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όπως προκύπτει από απάντησή του σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τις αδικίες και τα προβλήματα που προκάλεσε ο Ν. 3883/2010 για την ιεραρχία και την εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην απάντησή του ο υπουργός δηλώνει ότι ετοιμάζεται σχέδιο τροποποίησης του Νόμου 3883/2010 προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να θεραπευτούν οι αδικίες που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του.

«Στη Δημοκρατική Αριστερά έχουμε εντοπίσει σωρεία προβλημάτων στο συγκεκριμένο νόμο και ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως μέσω των παρεμβάσεών μας στη Βουλή την τροποποίησή του προκειμένου να τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην διαταράσσεται η ισορροπία μεταξύ των στελεχών» αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα προσθέτει ότι «η προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε ο 3883/2010 είναι δεδομένη γεγονός που αναγνωρίζεται πλέον και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θα περιμένουμε την πρόταση των επιτελείων και θα καταθέσουμε και τις δικές μας προτάσεις αναφορικά τόσο με τα ζητήματα που ενδεικτικά αναδείξαμε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και με πολλές άλλες περιπτώσεις αδικιών και στρεβλώσεων που έχουμε εντοπίσει».