«Βλέπω όχι απλώς μια προσπάθεια δημοσίων σχέσεων και εντυπωσιασμού, αλλά μια απόλυτη σύγχυση» ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Τσίπρα στη ΝΕΤ. «Είμαι υπέρ όλων των θετικών μετεξελίξεων.
Και επειδή δεν είμαι συντηρητικός άνθρωπος, θεωρώ ότι έχει δικαίωμα κάποιος να αλλάζει στη ζωή του. Να αλλάζει πεποιθήσεις. Εγώ υπήρξα στην νεότητά μου κομμουνιστής. Έπαψα να είμαι κομμουνιστής, προσχώρησα στη σοσιαλδημοκρατία. Η σοσιαλδημοκρατία κάπου αναζητά τα όρια της στην Ελλάδα. Θέλω να μείνω ζωντανός και επομένως θέλω να αναγνωρίζω στο εαυτό μου και να αναγνωρίζω και στους άλλους το δικαίωμα να μετατρέπουν τις ιδέες τους στο βαθμό που τα πράγματα εξελίσσονται», είπε ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στον Βήμα fm.

«Θα χαιρετούσα λοιπόν μια εξέλιξη του κ. Τσίπρα, αν ήταν σαφής και αν βεβαίως ήταν μια πολιτική για το εσωτερικό του κόμματος του και για την κοινή γνώμη. Εδώ, όμως, βλέπω όχι απλώς μια προσπάθεια δημοσίων σχέσεων και εντυπωσιασμού, αλλά μια απόλυτη σύγχυση. Όταν πήγε στην κυρία Μέρκελ, θεώρησα ότι ο κ. Τσίπρας, επιτέλους - όταν είπε μάλιστα και το μεγαλειώδες “το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα” - άλλαξε άποψη και θεωρούσα ότι στράφηκε προς την Ευρώπη», πρόσθεσε.