Υπέρ του διαλόγου με τους απεργούς εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον ραφιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, λέγοντας όμως ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με απειλές και εκβιασμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, κάλεσε παράλληλα, τους αγρότες να «δείξουν κοινωνική ευθύνη και να αφήσουν τις απειλές ότι θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο».

Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα που έλαβε η τρικομματική κυβέρνηση, τόνισε ότι σε μία «έκτακτη συγκυρία , υπάρχουν και έκτακτες, βιαστικές, δύσκολες και άδικες αποφάσεις. Προέχει όμως να δώσουμε τη μάχη το 2013 και αφού την κερδίσουμε μετά θα έχουμε χρόνο», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «ήδη αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήματε ότι «αυτή είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά» που περνάει η χώρα και σημείωσε ότι «οφείλουμε να κρατηθούμε και να τη βγάλουμε μονιασμένοι και με την απαιτούμενη ευθύνη των καιρών».

Χαρακτήρισε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τα όσα ακούγονται για το νέο φόρο στα ακίνητα, λέγοντας ότι η «μικροιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με την ιστορική πορεία και την ανάπτυξη της νεοελληνικής κοινωνίας. Αν τορπιλίσουμε τον κοινωνικό ιστό που έχει απομείνει συνυφασμένος με την αστική παράταξη, αντιλαμβάνεστε ότι εκεί μπορεί να υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις».


Και συνέχισε: «Τέτοια σενάρια που εκπορεύονται δεν ξέρω από που, στην πραγματικότητα αμφισβητούν το αναφαίρετο δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Και δεν αναφέρομαι στη μεγάλη ιδιοκτησία που εκεί βεβαίως πρέπει να υπάρχει δίκαια φορολόγηση, αλλά στη μικροιδιοκτησία. Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι κυρίαρχο στοιχείο όχι μόνο της φιλελεύθερης ιδεολογίας αλλά της αστικής κοινωνίας. Αν αυτό αμφισβητηθεί, μόνο παλαιοκομμουνιστικά σενάρια θα μπορούσαν να μπουν σε αυτή τη λογική».