Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μίμης Ανδρουλάκης σχετικά με το προνομιακό φορολογικό καθεστώς των Νήσων Κέιμαν και συγκεκριμένα το αν θα επιδιωχθεί η συμφωνία για ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος από την ελληνική κυβέρνηση.
«Το δημοσιονομικό ζήτημα στην Αμερική και οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη έχουν στρέψει την προσοχή των επιμέρους κυβερνήσεων και συλλογικών οργάνων (G8, Ε.Ε.) στα προνομιακά φορολογικά καθεστώτα όπως οι Νήσοι Κέιμαν που ευνοούν τη νόμιμη φοροαποφυγή, τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι μόνο από τη νόμιμη φοροαποφυγή τα δημόσια ταμεία των ευρωπαϊκών χωρών στερούνται 1 τρισ. ευρώ το χρόνο» τονίζει.

«Η Αυστρία, η Αγγλία και η Γερμανία προχώρησαν στη σύναψη διμερών συμφωνιών με την Ελβετία και απέσπασαν σημαντικά φορολογικά έσοδα ενώ η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας - Ελβετίας εκκρεμεί.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
 
Προτίθεται η Κυβέρνηση της Ελλάδος να υποβάλλει επίσημο αίτημα προς τις Νήσους Κέιμαν για τη σύναψη διμερούς συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος;» αναφέρει η ερώτηση του κ. Ανδρουλάκη.