Το πολιτικό τους στίγμα έδωσαν τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου «Ελλήνων Πρωτοβουλία» μετά την κατάθεση του Καταστατικού στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε ένα φορέα προβληματισμού ο οποίος, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και εμπειριών, θα επιτρέψει στον Ελληνισμό να βρει το δρόμο του, διαλύοντας την ομίχλη από την απουσία προοπτικής, δίνοντας ελπίδα για το αύριο» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

«Όλοι όσοι συμμετέχουμε καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να θεμελιώσουμε ένα κράτος απαλλαγμένο από τις δουλείες και τη διαφθορά, ένα κράτος στο οποίο ο νόμος θα εφαρμόζεται σε όλους και σε εύλογο χρόνο, ένα κράτος στο οποίο η οικονομία θα αναπτύσσεται χωρίς παθογένειες, αποτρέποντας την υποταγή των νοικοκυριών μας στην επικυριαρχία των δανειστών» επισημαίνουν.

«Σε αυτό το νέο ξεκίνημα καλούμε όλους τους πολίτες, να διαμορφώσουμε μαζί απαντήσεις άξιες για να τις εκφράσει ένας αληθινά σύγχρονος κοινωνικός και πολιτικός φορέας. Μετά από τόσο μεγάλα πάθη, η Ελλάδα και οι Έλληνες δικαιούνται την Ανάστασή τους» καταλήγει η ανακοίνωση.