Για νέα, σκληρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, στο γνώριμο πλέον πεδίο των κρουσμάτων βίας κάθε τύπου, προετοιμάζονται τα επιτελεία της Συγγρού και της Κουμουνδούρου, μετά τη σύντομη, άτυπη εκεχειρία ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, λόγω της απουσίας Σαμαρά στο Κατάρ και –για το μεγαλύτερο μέρος της- Τσίπρα στις ΗΠΑ.
Τα πρώτα δήγματα γραφής δόθηκαν χθες με αφορμή την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, όταν στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, πέραν της καταδίκης οποιασδήποτε μορφής βίας, ο Σίμος Κεδίκογλου προχώρησε και σε έμμεση αναφορά με στόχο να υπενθυμίσει τα πρόσφατα γεγονότα.

«Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους» ήταν η υπαινικτική αναφορά του κ. Κεδίκογλου, που επανέλαβε με την ίδια σαφήνεια ότι «τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση».

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι ακραίες φωνές που φιλοξενούνται στην πολιτική σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα ή γρηγορότερα θα επιχειρήσουν να επαναφέρουν ακτιβιστικές μορφές αντίδρασης στις κυβερνητικές πολιτικές, ακροβατώντας στο όριο του νόμου.

Στοιχείο που, όπως προκύπτει και από τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, συντελεί στις απώλειες που καταγράφει η Κουμουνδούρου, καθώς απωθεί την κοινωνία και εμπεδώνει στους πολίτες την εντύπωση της αδυναμίας Τσίπρα να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματός του.

Ενισχυτικά στη λογική αυτή λειτουργεί και η εμπλοκή του ΚΚΕ στην κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, με το χθεσινό περιστατικό στο υπουργείο εργασίας.

Την προσπάθεια πολιτικής εξαργύρωσης της δράσης του ΠΑΜΕ χθες από την Κουμουνδούρου, με την παρουσία δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην κινητοποίηση αλλά και εν γένει την ακτιβιστική αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στηλίτευσε εμμέσως το μέλος του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού, με παρέμβασή της στο χθεσινοβραδινό δελτίο του Mega, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχουν προϊστορία 90 ετών στους αγώνες ενάντια στην εξουσία.  

Βασίλης Μπεσκένης