Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την επανάκαμψη της ηρεμίας και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα ώστε αυτό να συμβάλει στις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γ. Ζαννιάς.
Ο κ. Ζαννιάς, στην ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας «πώς πάνε οι τράπεζες;» απάντησε ότι επιστρέφουν οι καταθέσεις, προχωράει η ανακεφαλαιοποίηση και το οικονομικό κλίμα σιγά- σιγά αλλάζει. Οι τράπεζες, πρόσθεσε, «σύντομα θα μπουν στην καρδιά της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας».

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε πως περιμένει να «μπουν μπροστά, σύντομα, τα μεγάλα έργα, τα οποία μαζί με τις συναφείς εργασίες προβλέπεται να απασχολήσουν έως και εκατό χιλιάδες ανθρώπους».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαννιάς σημείωσε, πως σιγά- σιγά γίνονται τοποθετήσεις κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε ρευστό επί του παρόντος, και ήδη τα «περιβόητα σπρέντ» που έως τον Ιούλιο ήταν στις 3.000 μονάδες, σήμερα είναι 850-900 μονάδες και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου στην Αθήνα είναι τετραψήφιος.

Επισήμανε στον κ. Παπούλια ότι, όπως αναφέρει και ο ευρωπαϊκός Τύπος, τον τελευταίο καιρό έχει τοποθετηθεί στην ευρωπαϊκή οικονομία ποσό 100 δισ. ευρώ.