Τους ήρωες των Ιμίων τίμησαν πέντε βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Με εντολή του προέδρου Πάνου Καμμένου, πέντε Βουλευτές κατέθεσαν στη Κάλυμνο στεφάνι στο εκεί μνημείο των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 και έριξαν δάφνινο στεφάνι στα αιγαιοπελαγίτικα νερά όπου συνετρίβη από τα τουρκικά πυρά το ελικόπτερο που πετούσαν οι Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός και Χριστόδουλος Καραθανάσης.

«Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο φάκελος που αφορά στα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, δεν έχει κλείσει. Παραμένει ανοικτός», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρητων Ελλήνων και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Στην Κάλυμνο ταξίδεψαν, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο. Βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο Τομεάρχης Άμυνας Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής, η Βουλευτής Δωδεκανήσου Τομεάρχης Ναυτιλίας Μίκα Ιατρίδη και η Τομεάρχης Παιδείας Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου.