Αποστάσεις κρατά το ΠΑΣΟΚ από τις κυβερνητικές πρακτικές αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων, με την Ιπποκράτους, σε «άτυπη ενημέρωση» που εξέδωσε να επισημαίνει ότι «οι συνθήκες που περνάει η χώρα και η πορεία ανόρθωσής της, δεν επιτρέπουν ούτε παράλογες απαιτήσεις, ούτε μεθόδους του παρελθόντος, αλλά ούτε και ακραίες επιδείξεις πυγμής».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «είναι άλλο το να ζητάς να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή της χώρας και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και άλλο η άστοχη και υπερβολική χρήση αστυνομικών παρεμβάσεων».

Στην Ιπποκράτους υπάρχει σαφής ενόχληση από κυβερνητικές πρακτικές και γι αυτό επισημαίνεται ότι «η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αποτελεί πράξη εθνικής ευθύνης».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «μόνο μέσα από το διάλογο, τη συνεννόηση και τη συνεργασία μπορεί να βγει ο τόπος από την κρίση». Άλλωστε, όπως τονίζουν, «βασικό στοιχείο της πολιτικής μας είναι ο Κοινωνικός Διάλογος».

Τονίζουν επίσης ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες πρέπει όλοι να τηρούν υπεύθυνη στάση για την εξασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης και δεν επιτρέπονται ούτε παράλογες απαιτήσεις και μέθοδοι του παρελθόντος ούτε και ακραίες επιδείξεις πυγμής οι οποίες, προφανώς, προέρχονται από την κυβέρνηση. Και προσθέτουν ότι «η τυφλή αναμέτρηση δεν οδηγεί σε λύσεις».

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί έντονη κριτική σε όσους κλείνουν δρόμους και λιμάνια ή δημιουργούν αφόρητη κατάσταση με τις πολυήμερες απεργίες. Και επισημαίνει σε όσους «ξορκίζουν τον κοινωνικό αυτοματισμό», τελικά τον προκαλούν με τέτοιες επιλογές.

Εξίσου έντονη είναι η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, η οποία καλείται «να εξαντλεί τα περιθώρια διαλόγου, να εξηγεί τις επιλογές της και να αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας δίνοντας αξιόπιστες λύσεις», θεωρώντας ότι όλα αυτά δεν γίνονται.

Γι αυτό και τονίζεται ότι «ο διάλογος και η προσπάθεια συνεννόησης δεν μπορεί να υποκαθίστανται από μηχανισμούς καταστολής, ενώ γίνεται λόγος για «άστοχη και υπερβολική χρήση αστυνομικών παρεμβάσεων».