Για ανταγωνισμό ακτιβισμού μεταξύ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στη στάση των δύο κομμάτων αναφορικά με τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας και τις συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.
«Η σκηνή του κ. Λαφαζάνη και του κ. Παπαδημούλη να τρέχουν πίσω από το ΠΑΜΕ λέει πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Επέμεινε ακόμη πως οι φθορές στο γραφείο του υπουργού Εργασίας προκλήθηκαν από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ,  παραπέμποντας και στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Βρούτση στη Βουλή.

Επιπλέον, ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε εκ νέου ότι οι συνδικαλιστές είχαν μαζί τους κάμερα και τους κάλεσε να δώσουν στη δημοσιότητα το βίντεο. «Φαίνεται», όπως είπε, «να είναι πάγια τακτική σε τέτοια επεισόδια υπάρχει κάποιος με κάμερα από την πλευρά όσων διαμαρτύρονται για να καταγράψει το συμβάν».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη στάση που τηρούν ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, επισήμανε ότι γίνεται διάλογος και ότι αναζητείται «η ευρύτερη δυνατή συναίνεση αλλά πρέπει κάποια στιγμή να λαμβάνονται αποφάσεις».

Παπαρήγα: Από το βράδυ των εκλογών καλέσαμε σε αντεπίθεση


Μιλώντας λίγο αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ απέρριψε τα περί προσπάθειας αντεπίθεσης από το ΚΚΕ.

«Από το ίδιο βράδυ των εκλογών καλέσαμε το λαό να είναι σε δράση και αντεπίθεση και όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε δράση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας όσα εκτυλίχθηκαν στο υπουργείο Εργασίας η κ. Παπαρήγα έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για διάθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κρατική καταστολή.