«Το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση είναι όχι μόνο για τον τομέα του τουρισμού-το βλέπουμε στην οικονομία ότι έχει λειτουργήσει εξαιρετικά αρνητικά-, μία πάρα πολύ λανθασμένη απόφαση, η οποία στηρίχθηκε σε προγραμματισμό και υπολογισμό ο οποίος δεν είχε καμία βάση» είπε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
«Εμείς που ξέραμε τον τομέα της εστίασης ο οποίος είχε μέχρι τη στιγμή εκείνη κρατηθεί σε καλά επίπεδα, ότι αυτό θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη τροχοπέδη κι ότι θα δημιουργούσε τελικά λουκέτα και ανεργία. Γι' αυτό και εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση στο ποσοστό που ήταν πριν την αύξηση», δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη ΝΕΤ. «Πιστεύουμε ότι αυτό θα δημιουργήσει όχι απλώς περισσότερα έσοδα, αλλά και θέσεις εργασίας και θα δώσει την ανάσα σε έναν τομέα όπως είναι ο τουρισμός.

Εμείς από την πλευρά μας πιέζουμε και προσπαθούμε να πείσουμε και αυτή τη στιγμή με τους συνεργάτες μου να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από συγκεκριμένες μελέτες που μπορούμε να κάνουμε για να αποδείξουμε ότι και έχει υπάρξει λάθος στην αύξηση του ΦΠΑ και ότι θα υπάρχει όφελος από τη μείωσή του. Ο κ. Στουρνάρας δεν είναι αρνητικός σε αυτό, αλλά πρέπει να βγαίνουν οι αριθμοί για τον κ. Στουρνάρα και ξέρετε ότι είναι κάποιοι άλλοι που είναι αρνητικοί σε όλο αυτό» πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμού.