«Έπειτα από την χθεσινή – νέα – ομολογία του ΔΝΤ, μέσω του διευθυντή Εξωτερικών υποθέσεων κ. Τζέρι Ράις, για την υποεκτίμηση της αρνητικής επίδρασης του πολλαπλασιαστή των δημοσιονομικών μέτρων, επιβεβαιώνονται με τον πλέον περίτρανο τρόπο οι θέσεις και η διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για το σύνολο των μνημονιακών πολιτικών» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του τμήματος πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.
«Ωστόσο, η εμμονή στην "πιστή εφαρμογή του προγράμματος" αποδεικνύει ότι οι δηλώσεις "μετάνοιας" του ΔΝΤ περιορίζονται μόνο στο επίπεδο της ρητορικής. Η λύση σε ένα αποτυχημένο πρόβλημα, δεν είναι η τροποποίηση της δοσολογίας πόσο μάλλον η επιμονή στην ίδια συνταγή. Μοναδική λύση αποτελεί η απαλλαγή από τα μνημόνια της καταστροφής. Μονόδρομο αποτελεί πλέον η χάραξη μίας νέας πολιτικής. Πολιτικής που θα έχει ως πρωταρχικό της στόχο την κοινωνία, τον Έλληνα πολίτη, την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους, την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση. Που θα επιτυγχάνει καταρχήν την διακοπή της ανθρωπιστικής κρίσης. Που θα αποσκοπεί στην ανάσχεση της υφεσιακής πορείας, στην επίτευξη θετικών και σταθερών αναπτυξιακών ρυθμών και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τονίζει.

«Επαναλαμβάνουμε ότι τελευταίοι θιασώτες της ασκούμενης πολιτικής αποτελούν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας. Τους καλούμε για μια ακόμα φορά να συνειδητοποιήσουν το αυτονόητο. Απευθυνόμενοι στους πολίτες της χώρας επισημαίνουμε ότι η σιωπή της τρικομματικής κυβέρνησης δεν είναι χρυσός. Αντί να διαπραγματευτεί ουσιαστικά, έχει επιλέξει την καταστροφή των πολλών, προς όφελος της ολιγαρχίας» καταλήγει ο κ. Μηλιός.