Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, Preneet Kaur, η οποία τον επισκέφθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συνοδευόμενη από τον πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα, Tsewang Topden και αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας της.

«Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων, το ναό της Δημοκρατίας, στη χώρα που γέννησε, σέβεται και εκτιμά τη Δημοκρατία. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί υποδέχομαι την υπουργό μιας χώρας η οποία έχει παραδοσιακούς δεσμούς με την Ελλάδα, σχέσεις αρμονικές και εγκάρδιες, και πολιτισμό που μπορεί να συνεισφέρει δημιουργικά μαζί με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό στη συνεργασία, την ειρήνη, την πρόοδο και την ευημερία των λαών. Στην κατεύθυνση αυτή, η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη για την προσέγγιση της Ινδίας και των γειτονικών της χωρών με τις ευρωπαϊκές χώρες και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Με πολλή εκτίμηση, επίσης, θεωρούμε ότι η επίσκεψή σας εδώ θα συμβάλει στην περαιτέρω  σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο θέλει να αναπτύξει δεσμούς με τα αντιπροσωπευτικά σώματα της Ινδίας. Ενδεικτική της επιθυμίας μας αυτής είναι η συμμετοχή στη σημερινή συνάντησή μας τόσο του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη όσο και του Προέδρου της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ινδίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Η εμβάθυνση της συνεργασίας των κοινοβουλίων μας θα είναι αμοιβαία επωφελής για τα κοινοβούλια και τους πολίτες των χωρών μας. Με τις σκέψεις αυτές σας καλωσορίζω στην Ελλάδα και εύχομαι η επίσκεψή σας να είναι εποικοδομητική, παραγωγική και ευχάριστη» είπε ακόμα.

«Ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή σας, τόσο προς εμένα όσο και προς την αντιπροσωπεία μου, σ’ αυτή την υπέροχη χώρα και στην πανέμορφη πόλη σας. Είχα ήδη ενδιαφέρουσες συναντήσεις με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά και την ικανοποίησή μου για τη σημερινή συνάντηση μαζί σας, ως προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, του πλέον αντιπροσωπευτικού θεσμού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σ’ αυτή τη χώρα, που δημιούργησε την αρχαιότερη και σπουδαιότερη δημοκρατία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, ως φορέας μιας μεγάλης πολιτισμικής και δημοκρατικής παράδοσης, μπορεί να ξεπεράσει τα σημερινά προβλήματα. Είναι, λοιπόν, και για μας σημαντικό να εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας αναπτύσσοντας πολυεπίπεδα τις σχέσεις μας, σε τομείς όπως η οικονομία, η ναυτιλία, ο τουρισμός, η ασφάλεια» είπε από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας.
TAGS