Στο ζήτημα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ο κ. Μιχελάκης πρότεινε τη φορολόγηση μόνο του μη ενυπόθηκου τμήματος της ακίνητης περιουσίας, δηλαδή για παράδειγμα ένα ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ που αποκτήθηκε με δάνειο 60.000 ευρώ και καταβολή μετρητών 40.000, να φορολογείται μόνο για τα 40.000 ευρώ και όχι στο σύνολό του.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι για το θέμα αυτό θα καταθέσει τη Δευτέρα σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας τη φορολόγηση αποκλειστικά και μόνο της μη ενυπόθηκης ακίνητης περιουσίας.

Παράλληλα, ο κ. Μιχελάκης τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής και αποτελεσματικής προστασίας του ακινήτου, καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος, που αποτελούσε παραδοσιακά την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, με περισσότερα από 150 επαγγέλματα να σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την οικοδομική δραστηριότητα, διέρχεται σήμερα την δυσκολότερη και κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του.

Τέλος, ο βουλευτής επισημαίνει την ανάγκη λειτουργίας του φορολογικού συστήματος ως εργαλείου τόνωσης της αγοράς ακινήτων και κατ’ επέκταση αναθέρμανσης της εθνικής μας οικονομίας, την ώρα που καταγράφεται σε όλη τη χώρα δραματική συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.