«Σε μία δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε και αφορούσε τη φορολόγηση ακίνητων και χωρίς να έχει εκφραστεί η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών, για να είμαστε απέναντι ή όχι, καταθέσαμε προτάσεις που είχανε έναν χαρακτήρα αρχής» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, ρίχνοντας τους τόνους στο θέμα που δημιουργήθηκε με την κριτική προς τον υπουργό Οικονομικών για τις κυοφορούμενες αλλαγές.

«Εγώ είπα ότι έχουν επιβαρυνθεί πολύ τα ακίνητα φορολογικά και ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση των ακινήτων και ότι μελετά την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές αξίες, ότι θα υπάρξει ένας ενιαίος φόρος για τα ακίνητα και ότι μελετά την μείωση των φόρων μεταβιβάσεων των ακινήτων, προτάσεις τις οποίες θεωρώ ότι είναι απόλυτα σωστές» διευκρίνισε ο κ. Μάκης Βορίδης.

«Χρειάζεται όλοι να αντιληφθούμε την προσπάθεια που κάνει η χώρα» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεως που έκανε από τις Σέρρες ο κ. Βορίδης, συμπληρώνοντας ότι «νέοι φόροι δεν έχουν τεθεί και στην πραγματικότητα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίσαμε πρόσφατα, σε ό,τι αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους, επιφέρει ελάφρυνση της τάξης των 100 εκατομμυρίων».