Η συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στην «Καθημερινή» καταδεικνύει την εμμονή της κυβέρνησης σε ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει πλήρως, διαλύοντας την οικονομία και την κοινωνία, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η αισιοδοξία του κ. Στουρνάρα ότι, από τη συνεχιζόμενη φορολογική λεηλασία των ασθενέστερων, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου θα επέλθει ανάκαμψη, κινείται στη σφαίρα της μνημονιακής φαντασίας, όπως και οι αντίστοιχες δηλώσεις των προκατόχων του, οι οποίες μεταφράστηκαν σε ένα καταστροφικό σπιράλ ύφεσης, λιτότητας και νέων μέτρων.

«Η δε θρασύτατη ομολογία ότι θα εισπραχθούν οι ίδιοι φόροι από τα ακίνητα, όπως και πέρυσι, είναι φανερό ότι συνιστά παγίωση της “έκτακτης” φορολογίας ακινήτων των προηγούμενων ετών (βλέπε χαράτσι ΔΕΗ), δηλαδή μονιμοποίηση των υποτιθέμενων έκτακτων φόρων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει εντελώς παράδοξο, αντί ο ΥΠΟΙΚ να προτείνει την πολιτική αξιοποίηση του «λάθους» του ΔΝΤ, να επιμένει στη συνέχισή του, με μεγαλύτερη ένταση, αποδεικνύοντας την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στα συμφέροντα των δανειστών.