Το εξιτήριο του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ιδιωτική κλινική στην οποία εισήχθη χθες το μεσημέρι αλλά κρατήθηκε για ενδελεχείς εξετάσεις περιμένουν στην Ιπποκράτους για να προχωρήσουν στον σχεδιασμό των επόμενων ημερών.
Ήδη η απρογραμμάτιστη εισαγωγή του προέδρου του κόμματος στο νοσοκομείου ανέβαλε την σημερινή του επίσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης όπου επρόκειτο να μιλήσει ενώπιον κομματικών στελεχών εν όψει του 9ου συνεδρίου.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επικοινώνησαν χθες μέσω μηνυμάτων με τον κ. Βενιζέλο διαβεβαίωναν ότι δεν «τρέχει κάτι το ανησυχητικό» ωστόσο υπήρχε μία υφέρπουσα αγωνία καθώς  όπως αναφέρει και το επίσημο δελτίο της Ιπποκράτους ο πρόεδρος του κόμματος θα υποβληθεί και σε καρδιαγγειακές εξετάσεις.

Σχολίαζαν δε ότι ο κ. Βενιζέλος πιέστηκε πολύ το τελευταίο διάστημα κυρίως σε σχέση με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κι ενδεχομένως να οφείλονται στο άγχος του οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε χθες στο στομάχι και το στήθος του.

Αν όλα πάνε καλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστρέφοντας στην Αθήνα αναμένεται να επαναφέρει το θέμα της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών αλλά και η πρόταση του κινήματος για τις ευπαθείς ομάδες η οποία ως γνωστόν είχε κατατεθεί ως τροπολογία στο φορολογικό, όμως δεν ενεκρίθη από τους αρμόδιους υπουργούς…

Ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί –όπως φάνηκε και από το χθεσινό του άρθρο- να κλείσει η συζήτηση που άνοιξε για τις ευθύνες του ΔΝΤ σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, κι αυτό διότι πιστεύει ότι το μείζον αυτήν την στιγμή είναι «με πολιτική σταθερότητα, κοινωνική ευαισθησία και εθνική συστράτευση να μπορούμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις και να διασφαλίσουμε την επάνοδο της χώρας σε κατάσταση ισοτιμίας μέσα στην Ευρωζώνη».

Κι αυτό διότι όπως διαπιστώνεται από το περιεχόμενο του άρθρου του φοβάται  την πιθανότητα οι εταίροι μας να θελήσουν να «διορθώσουν» την κατάσταση με την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων.      


Άρτεμις Παραδείσου