Έρευνα για τις καταγγελίες περί «βασανισμών των συλληφθέντων για τις ληστείες στην Κοζάνη προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.  
Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε να υιοθετήσουμε καμία από τις δύο εκδοχές, δήλωσε ότι θα γίνει έρευνα για τις καταγγελίες και τόνισε ότι «είμαστε κράτος δικαίου».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, ο Σ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι «θα γίνει έρευνα για να διαλευκανθεί πλήρως κάθε καταγγελία» και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να γίνονται βασανισμοί σε κανέναν. Είμαστε κράτος δικαίου».

Επανέλαβε, δε, πως ο νόμος εφαρμόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου και ζήτησε «να μην δίνουμε ιδεολογικό χρωματισμό» στις πράξεις τους, δηλαδή στις ληστείες για τις οποίες συνελήφθησαν οι τέσσερις νεαροί.

Ερωτηθείς για το αίτημα των οικογενειών και των δικηγόρων των τεσσάρων συλληφθέντων να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται μετά τον προφανή ξυλοδαρμό τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως «στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται ιατροδικαστική εξέταση».