«Πυρά» αυτη τη φορά και από το ΠΑΣΟΚ, δέχεται ο υπουργός οικονομικων Γιαννης Στουρνάρας με αφορμή τη φορολόγηση των ακινήτων.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης, του οποίου κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει σκοπιμότητα μικροκομματική, καλεί μέσω της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή τον υπουργό Οικονομικών να δώσει εξηγήσεις.

Στην ερώτηση του, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής: 

Οι «δοκιμαστικές» της κοινής γνώμης διαρροές του οικονομικού επιτελείου για την επικείμενη υπερφορολόγηση των ακινήτων μαρτυρούν απουσία όχι μόνο πολιτικής και κοινωνικής, αλλά και οικονομικής ανάλυσης. Προοιωνίζονται, απλώς, αψυχολόγητα και αντικοινωνικά μέτρα και, ταυτοχρόνως, αναποτελεσματικά για τα δημόσια ταμεία. Ό,τι ακριβώς χαρακτηρίζει το βλακώδες μέτρο της υπερφορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης που, αντί της προσδοκώμενης αύξησης, μείωσε τα δημόσια έσοδα ενώ παρέδωσε μέσα στο χειμώνα σε συνεχή βάσανο τα φτωχά λαϊκά στρώματα της υπαίθρου και των αστικών κέντρων.
        
Οι τεχνοκράτες της τριμερούς εποπτείας των δανειστών μας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών θα επαναλάβουν το ίδιο λάθος εάν δεν εξαιρεθούν τα μη εκμεταλλευόμενα αγροτεμάχια και μέχρις 100τ.μ. τα ακίνητα που βαρύνονται με ανεξόφλητα στεγαστικά δάνεια ή ιδιοκατοικούνται ως πρώτη κατοικία.
       
Η κυβέρνηση οφείλει, προ πάσης ανακοίνωσης, να αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, λαμβάνοντας υπόψη την επελθούσα μείωση κατά 30-40%  της εμπορικής τους αξίας και την καθίζηση της κτηματαγοράς.         
     
Τέλος, οφείλει, επίσης, πριν ανακοινώσει οποιαδήποτε μέτρα, να γνωστοποιήσει  τη συνολική αξία ακινήτων που διέφευγαν ως τώρα, μέσω off shore εταιριών, τη φορολόγησή τους και τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των ιδιοκτητών τους και τα ποσά που έχουν εισπραχθεί γι’ αυτά ύστερα από την επιβολή φόρου 15% από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή παραμένουν ανείσπρακτα.            .    

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο υπουργός Οικονομικών  
Επί των ανωτέρω και καλείται να ενημερώσει τη Βουλή.    

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ      
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ».