«Αυτό το λάθος (του ΔΝΤ) αντιστοιχεί σε ανθρώπινες ζωές, σε θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί, σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει. Έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία αυτό το λαθάκι» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας τον κ. Στουρνάρα και την κυβέρνηση για άνευ προηγουμένου προσήλωση στην υφεσιακή πολιτική της λιτότητας.
Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Alpha FM, πρόσθεσε: «Και μπροστά σε αυτό το λάθος ο κ. Στουρνάρας και η κυβέρνηση λένε, ότι θα επιμείνουμε με μεγαλύτερη προσήλωση, με μεγαλύτερη ένταση στην πολιτική αυτού του λάθους. Αυτό νομίζω ότι είναι άνευ προηγουμένου». 

Αναφερόμενος στην φυσιογνωμία της κρίσης υπεραμύνθηκε της ανάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «εμείς δεν είχαμε πει πρώτα απ' όλα ότι αυτή η κρίση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας παγκόσμιας και ευρύτερης οικονομικής κρίσης ενός παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελεύθερου μοντέλου; Δεν γίνεται συζήτηση ακριβώς πάνω σε αυτή τη βάση;

Ότι αν δεν δούμε το θέμα του κουρέματος του χρέους, της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του, δεν μπορεί αυτό να καταστεί βιώσιμο; Δεν είναι αυτό ένα αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους κυρίαρχους κύκλους σήμερα; Εμείς πάλι δεν λέμε, αλλά αυτό δεν το παραδέχονται, ότι αυτή η πολιτική της ακραίας λιτότητας είναι βαθύτατα υφεσιακή;» κατέληξε.