Ερώτηση σχετικά με την κατάργηση του Εθνικού Οργανισμού Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) απέστειλε στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος
Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο «το 2012 αποτέλεσε το έτος του τελικού σταθμού του ΕΟΜΜΕΧ, καθότι καταργήθηκε, χωρίς τίποτε να τον αντικαταστήσει, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο ιστορικό υλικό να χαθεί ή να στοιβαχθεί σε εκατοντάδες χαρτόκουτα, στα υπόγεια του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ταυτόχρονα άλλες πολυπληθείς ενδιάμεσες δομές λειτουργούν για τις μικρές επιχειρήσεις χωρίς καμία συνοχή με αποκλειστικό στόχο το διαχειριστικό όφελος. Αντίθετα με όλα τα ανεπτυγμένα κράτη που έχουν θεσπίσει μια ενιαία δομή για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, στην χώρα μας ο πολυκερματισμός των δομών στήριξης τις αφήνει έωλες στην παραπληροφόρηση και τις απομακρύνει από κάθε δυνατότητα στήριξης.»

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος όσον αφορά το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΜΜΕΧ και μέχρι την οριστική κατάργησή του έθεσε τα εξής ερωτήματα προς τον Υπουργό:

-Εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την στήριξη του 99% των επιχειρήσεων της χώρας
-Εάν έχει γίνει απολογισμός του έργου του ΕΟΜΜΕΧ
-Πόσα και ποια έργα είχαν πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΜΜΕΧ
-Εάν υπάρχουν εκκρεμότητες ολοκλήρωσης σε έργα του ΕΟΜΜΕΧ