Συνάντηση με αντιπροσωπεία των ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας και των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ  πραγματοποίησε σήμερα η  βουλευτής και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.
Η πρόεδρος των διδασκόντων στις σχολές Υγείας κα Μάλη ενημέρωσε την κυρία Ρεπούση για το έργο των ΕΠΑΣ και εξέφρασε την ανησυχία της για ενδεχόμενη υποβάθμιση των σχολών από την υπαγωγή τους  στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς  και για το  εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων σε αυτές. 

Από την μεριά τους ο τμηματάρχης των σχολών ΟΑΕΔ κ. Διαμαντής καθώς και ο κ. Σταμούλος  σημείωσαν ότι οι σχολές του Ο.Α.Ε.Δ, μέσω του θεσμού της μαθητείας, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην τόνωση της επαγγελματικής παιδείας στην χώρα. Δικαιούνται συνεπώς οι απόφοιτοι των σχολών αυτών να συνεχίσουν μετά από εξετάσεις στην ανώτερη εκπαίδευση (ΑΤΕΙ). Κάθε μετακίνησή τους, υπογράμμισαν, ενέχει τον κίνδυνο της υποβάθμισής τους και της απώλειας των δυνατοτήτων που έχουν για επιδότηση όσων προέρχονται από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Από την πλευρά της η Μαρία Ρεπούση, αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση, συμφώνησε ότι δεν θα πρέπει οι αλλαγές που σχεδιάζονται να είναι ισοπεδωτικές, αλλά να αναγνωρίζουν την πρότερη εμπειρία, ενώ εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφτεί τις εν λόγω σχολές, για να εκτιμήσει από κοντά το έργο που εκεί συντελείται.