Με την κατάθεση στενών συνεργατών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τον υπεύθυνο για θέματα πληροφορικής, Γιώργο Αγγελόπουλο στον οποίο φέρεται να δόθηκε εντολή για την αντιγραφή του cd σε υπολογιστή και την Σοφία Ρίτσου, αναμένεται να συνεχίσει σήμερα το απόγευμα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή.
Στην αρχή της συνεδρίασης πιθανότατα, να τεθεί και το θέμα των δημοσιων συνεδριάσεων της Προανακριτικής Επιτροπής που προτείνει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Παράλληλα, αναμένεται και η λίστα με τα ονόματα των 28 συνεργατών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Οικονομικών την οποία είχε ζητήσει η Επιτροπή από την διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού, κ. Χρύσα Χατζή.  

Στη μαραθώνια και μεταμεσονύχτια κατάθεσή της, η κυρία Χατζή, φέρεται να είπε ότι στις αρχές Οκτωβρίου του 2010 παρέλαβε στο υπουργείο Οικονομικών κλειστό φάκελο τον οποίο στη συνέχεια και παρέδωσε στον πολιτικό της προϊστάμενο Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Για την παραλαβή του σφραγισμένου αυτού φακέλου δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που τηρείται συνήθως (πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής κλπ) αλλά παρελήφθη από την ίδια, η οποία και πιστοποίησε ιδιοχείρως σε ένα άσπρο χαρτί ότι τον παρέλαβε, χωρίς όμως και να είναι απόλυτα σίγουρη για το πώς ήταν το χαρτί αυτό.

Η ίδια δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει από ποιον και που φυλάχθηκε ο φάκελος αυτός στη συνέχεια. Γι΄αυτό και τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ζήτησαν από τη μάρτυρα να καταθέσει στην επιτροπή τα ονόματα των 28 προσώπων που πλαισίωναν το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Στόχος είναι να κληθούν όλοι τους ως μάρτυρες προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα σε ποιον τελικά εμπιστεύθηκε o κ. Παπακωνσταντίνου το επίμαχο CD που στη συνέχεια όμως χάθηκε.
 
Ακόμη, η κ. Χατζή ρωτήθηκε για τη σύσκεψη που έγινε στις 24 Ιανουαρίου του 2011 υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου με τη συμμετοχή του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη και του Νομικού Συμβούλου κ. Αναστάσιου Μπάνου.

Η διευθύντρια του κ. Παπακωνσταντίνου βεβαίωσε ότι έγινε η σύσκεψη αυτή που είχε ως αντικείμενο την έρευνα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν μέλη της προανακριτικής επιτροπής, η 24η Ιανουαρίου του 2011 είναι η ίδια ημέρα που το υπουργείο Οικονομικών διαβιβάζει στη Βουλή έγγραφη απάντηση στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο για τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία χωρίς οποιαδήποτε αναφορά σε λίστα που έχει φθάσει στη χώρα μας.  

Χρύσα Κλειτσιώτη