Η τρόικα έχει τον λόγο στις ρυθμίσεις των δανείων, παραδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στα μέλη της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, για το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και δεν ντράπηκε!
Συγκεκριμένα, ο υπουργός, μιλώντας στα μέλη της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνει προαπαιτούμενα μέτρα, παραδέχθηκε ότι για τις ρυθμίσεις των δανείων «τη συζήτηση δεν την κάνουμε μόνοι μας. Η τρόικα έχει εκ των πραγμάτων ένα λόγο. Κι εγώ θα ευχόμουν να μην έχει, αλλά έχει!». 

Η τρόικα έχει λόγο για τα δάνεια των πολιτών και ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχεται ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τους πολίτες της χώρας του. Τους πολίτες αυτούς που δυσκολεύονται ακόμη και να αγοράσουν τρόφιμα για τις οικογένειές τους εις το όνομα του μνημονίου, τους πολίτες αυτούς που σε τελική ανάλυση τον εξέλεξαν στην θέση που βρίσκεται με την ψήφο τους.

Παράλληλα τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά οδεύουν στο τέλος, σημειώνοντας ότι ήδη «έχουμε παρουσιάσει ένα πλαίσιο με 5 άξονες: δάνεια, Τειρεσία, πλειστηριασμούς, συνεπείς δανειολήπτες, και σε λίγο καιρό θα παρουσιάσουμε τις ρυθμίσεις, θα το φέρουμε στη Βουλή. Είμαι βέβαιος ότι θα δεχθούν κριτική, θα υπάρξουν μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις και θα ειπωθεί ότι πρέπει να προστεθούν περισσότερα. Εγώ πρώτος θα ήθελα να γίνουν περισσότερα».

Απευθυνόμενος μάλιστα προς την Aντιπολίτευση είπε «να έρθετε κι εσείς στη διαπραγμάτευση, μπορεί να καταφέρετε να τους μεταπείσετε, καλοδεχούμενοι είστε! Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Εμείς πάλι κε Χατζηδάκη θα σας λέγαμε το εξής: Αν όλα αυτά είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε, καλύτερα να μην κάνετε τίποτα.