Ολοκληρώθηκε στις 12 το βράδυ η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Στην επιτροπή παρουσιάστηκε ο Ηλίας Κλης, πρώην πρεσβευτής στη Γαλλία, ο οποίος κλήθηκε εκ νέου από την επιτροπή προκειμένου να εξηγήσει εάν γνωρίζει τους επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στη λίστα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κλης αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάποιους από τους επιχειρηματίες της λίστας.

Αμέσως μετά κατέθεσε η Σοφία Ρίτσου, ειδική σύμβουλος επί θεμάτων ληξιπρόθεσμων χρεών από τον Απρίλιο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011, στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Ρίτσου αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Τελευταίος κατέθεσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο άνθρωπος που φέρεται να επεξεργάστηκε το CD με τη λίστα. Ενώπιον της επιτροπής ανέφερε όσα είχε πει και κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, στους οικονομικούς εισαγγελείς, ενώ σημειώνεται ότι δήλωσε άνεργος. Η κατάθεσή του διακόπηκε στις 12 το βράδυ και θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης.

Παράλληλα, επίσης την Τετάρτη, αναμένεται να αποφασιστεί εάν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξεταστούν από κάποιον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και όχι από την προανακριτική επιτροπή. Σημειώνεται ότι οι συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου είναι τελικά 43 και όχι 28 όπως αρχικά είχε αναφερθεί. Στο πλαίσιο αυτο προτάθηκε να εξεταστούν οι στενότεροι συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών από την προανακριτική και οι υπόλοιποι να παραπεμφθούν σε εισαγγελέα πρωτοδικών.

Όσον αφορά στη δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων που ζήτησε ο πρόδερος της προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η επιστημονική επιτροπή της Βουλής αρνήθηκε, ωστόσο το ζήτημα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση των προέδρων την ερχόμενη Πέμπτη.

Χ.Κ.