Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών.
«Η τρικομματική κυβέρνηση με τη σημερινή της απόφαση να επιστρατεύσει τους απεργούς ναυτεργάτες για μία ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνει την προσήλωση της στο δόγμα της καταστολής οποιασδήποτε κινητοποίησης που στοχεύει να αποτρέψει το καταστροφικό της έργο. Μετά και την επιστράτευση των απεργών της ΣΤΑ.ΣΥ (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ) η νέα αυτή απόφαση θέτει σε καραντίνα το δικαίωμα οποιασδήποτε κατηγορίας εργαζομένων να αντιστέκεται στην ισοπέδωση της κοινωνίας» αναφέρει το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ναυτεργάτες επιστρατεύονται επειδή διεκδικούν:
•    τις θέσεις εργασίας τους οι οποίες θα μειωθούν κατά χιλιάδες ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες
•    το δικαίωμα τους να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να αμείβονται με αξιοπρεπείς αμοιβές στα ποντοπόρα πλοία και όχι με  αμοιβές αντίστοιχες των ναυτεργατών που προέρχονται από τριτοκοσμικές χώρες
•    τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται τους τελευταίους πολλούς μήνες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες
•    την απόσυρση του νομοσχεδίου που μειώνει τα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά και τα οδηγεί στην ερήμωση και τους κατοίκους τους στην απομόνωση» επισημαίνεται.

«Η επιστράτευση που κήρυξε η κυβέρνηση το μόνο στο οποίο δεν στοχεύει είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των νησιωτών. Αν επεδίωκε κάτι τέτοιο θα απέσυρε άμεσα τις διατάξεις του σχεδίου νόμου για την κατάργηση της υποχρεωτικής δεκάμηνης δρομολόγησης που θα οδηγήσουν στη μείωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων τους χειμερινούς μήνες και θα καταδικάσει τα νησιά στην απομόνωση και στην ερήμωση» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όμως, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά εξαντλώντας κάθε ευρηματικότητα στο πεδίο των προπαγανδιστικών χειρισμών με διαλόγους άνευ ουσιαστικού περιεχόμενου, επιδεικνύει στην πραγματικότητα αδιαλλαξία απέναντι στους ναυτεργάτες και στους νησιώτες εξυπηρετώντας πρόσκαιρα συμφέροντα των ακτοπλοϊκών εταιρειών εις βάρος της ναυτεργασίας με χιλιάδες απολύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καταδικάζει την επιλογή της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους ναυτεργάτες και την καλεί να προχωρήσει στη μόνη ρεαλιστική λύση: την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που διαλύει τη ναυτιλία προς όφελος των εφοπλιστικών συμφερόντων. Οι ναυτεργάτες θα αντιμετωπίσουν την επιστράτευση και θα την αχρηστεύσουν όπως έκαναν και στο παρελθόν» καταλήγει η Κουμουνδούρου.
TAGS