Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο αρχηγός του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και βασικός αντίπαλος της Μέρκελ για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ.
Ο Στάινμπρουκ θα έχει επαφές με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αναμένεται να γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί στις 11.00 με τον κ. Βενιζέλο και στις 13.30 με τον κ. Στουρνάρα, ενώ θα προηγηθεί, στις 8.30, επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων. Παρών θα είναι και ο δήμαρχος Γιάννης Καμίνης και στις 9.00 θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.
Μιλώντας τη Δευτέρα στο London School of Economics ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ζήτησε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ακόμη κι αν αυτό σημαίνει υψηλότερο κόστος.

Υπογράμμισε ότι οι χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση πρέπει να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους και να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους και σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μέρκελ δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στη δημοσιονομική εξυγίανση.

«Νομίζω ότι ο χρόνος εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων εξυγίανσης πρέπει να διευρυνθεί, να επεκταθεί, ιδίως στην περίπτωση της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό θα κοστίσει πιθανότατα κάποια χρήματα και στα δικά μου μάτια είναι σίγουρο πως θα κοστίσει κάποια χρήματα και στη Γερμανία και γι' αυτό πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, πρέπει να ενημερωθεί το εκλογικό σώμα και αυτό δεν καταλαβαίνω (στην παρούσα κυβέρνηση)», τόνισε.