Σφοδρή αντιπαράθεση στην ολομέλεια της Βουλής για την επιστράτευση των ναυτεργατών.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, αντάλλαξαν πυρά, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη να επιτίθεται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ λέγοντας:«ενδιαφέρεστε για τους ναυτεργάτες και όχι για τα νησιά και τις κοινωνίες. Το μεγάλο ζήτημα είναι τι θα γίνουν τα ευπαθή προϊόντα, τι θα γίνει με τους νησιώτες. Σε αυτά μπορείτε να απαντήσετε; Η επιστράτευση σε αυτό απαντά»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως «μέσα σε 10 μέρες η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποιεί για 2η φορά το χουντικής πατέντας μέτρο της επιστράτευσης. Όποιος αντιδρά τον ντύνετε στο χακί. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα με τέτοια νομοθεσία».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο  Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για «απαράδεκτη και αισχρή πράξη εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζει τη θεωρία του νόμου και της τάξης απέναντι σε έναν εξαθλιωμένο λαό».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, φάνηκαν κάποια σημάδια διαφοροποίησης, καθώς ο Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε πως πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και ο νόμος της επιστράτευσης αλλά να διασφαλίζεται το ελάχιστο επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών κατά τη διάρκεια απεργιών.
 
Για τις ισορροπίες που προσπάθησε να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ «ανάμεσα στην αρχή αναλογικότητας και τη στάθμιση συμφερόνων» μίλησε ο Νίκος Τσούκαλης επιμένοντας ότι δεν έχει εξαντληθεί ο διάλογος. 
 
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς σημείωσε «η κυβέρνηση πυροδοτεί ρήξη με τους ναυτεργάτες και την ίδια ώρα προωθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει για 10 μήνες να μην υπάρχει πλοίο σε ορισμένα νησιά… κάποιος υπάλληλος της τρόικας είχε πει ότι τα νησιά κατω των 100 κατοίκων δεν είναι απαραίτητο να κατοικούνται γιατί όσο έχουν ζωή έχουν και υφαλοκρηπίδα».