«Βεβαίως την απάντηση στον υπουργό τη δίνει η Ομοσπονδία, εμείς οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ συμπαραστεκόμαστε» αναφέρει σε δήλωσή της η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη στάση» του Κωστή Μουσουρούλη.
«Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως το εξής, γιατί και σε εμένα διαμήνυσε ο υπουργός να απαγορεύσει την πορεία μέχρι το υπουργείο και να έρθει εδώ να γίνει διάλογος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και με όσα κόμματα είμαστε εδώ, με την εξής σκηνή: Ο υπουργός προστατευμένος με τα ΜΑΤ και εμείς βεβαίως με τους εργαζόμενους. Τέτοιο διάλογο δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να τον δεχτεί» είπε η κυρία Παπαρήγα.

«Αυτό δείχνει ότι ο υπουργός φοβάται, ότι ξέρει ότι έχει άδικο και αυτό που πρέπει να φοβάται είναι το δίκιο των εργαζομένων, όχι τους ίδιους τους εργαζόμενους. Το δίκιο τους πραγματικά πρέπει να το φοβάται. Διάλογο με τον υπουργό να φυλάσσεται από τα ΜΑΤ δε νομίζω ότι κανείς μπορεί να κάνει, ούτε καν ένα πολιτικό κόμμα, πολύ περισσότερο οι χιλιάδες εργαζόμενοι που είναι εδώ. Φοβάται, ναι. Να φοβάται το δίκιο, γιατί από αυτό το δίκιο θα το βρει. Άλλο όμως αυτό και άλλο να δείχνει μία τέτοια στάση απέναντι στους εργαζόμενους» κατέληξε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.