Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς και τις έρευνες της βουλγαρικής πλευράς κάνοντας λόγο για υποστήριξη των ερευνών και «μηδενική ανοχή προς την τρομοκρατία».
«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη εκτίμησή μας προς τη φίλη Βουλγαρία για τις άοκνες προσπάθειες να ρίξει φως στην τρομοκρατική επίθεση κατά Ισραηλινών τουριστών στο Μπουργκάς, πέρσι τον Ιούλιο, που μας είχε συγκλονίσει όλους. Το αποτέλεσμα της έρευνας απαιτεί προσεκτική ανάλυση και αξιολόγηση από κοινού με τους εταίρους μας στην ΕΕ, στο πλαίσιο των κοινών μας προσπαθειών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει το ΥΠΕΞ.

«Επαναλαμβάνουμε την απόλυτη και απερίφραστη καταδίκη κάθε τρομοκρατικής ενέργειας από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Η ανοχή μας στην τρομοκρατία είναι μηδενική. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε δυνατή συνδρομή στη Βουλγαρία προκειμένου οι δράστες της αποτρόπαιας αυτής πράξης να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση.