Νέα επίθεση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λόγο για συκοφάντηση των αγώνων των εργαζομένων, για εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και δημοκρατία υπό αίρεση. Στην κριτική που ασκεί χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «μπροστάρη» στη στρατηγική της έντασης και τους δύο εταίρους «άφωνους παρατηρητές».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο εντεινόμενος κυβερνητικός αυταρχισμός σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα υιοθετείται προκειμένου να καλυφθούν τα αδιέξοδα της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής. Η καταφυγή στη "βία της επιστράτευσης" και στη συκοφάντηση των αγώνων των εργαζομένων, που επιδιώκει την τρομοκράτηση της κοινωνίας, οδηγεί με γοργά βήματα σε μία δημοκρατία υπό αίρεση.

Η με κάθε μέσο και τρόπο υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής σπρώχνει ολοένα και περισσότερο κόσμο στη φτώχεια και την απόγνωση και  ταυτόχρονα βλάπτει τη δημοκρατία, με τον πρωθυπουργό μπροστάρη στη στρατηγική της έντασης και τους δύο εταίρους άφωνους παρατηρητές στον κατήφορο.

Η κοινωνία, ωστόσο, δεν θα μείνει απαθής και θα αγωνιστεί με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη,  για μια ζωή με αξιοπρέπεια».