ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα Ίμια λέγονται... Καρντάκ και ανήκουν στην Τουρκία»!

Δημοσίευση 6 Φεβρουαρίου 2013, 19:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Τα Ίμια λέγονται... Καρντάκ και ανήκουν στην Τουρκία»!
Facebook Twitter Whatsapp
Μετά τις δηλώσεις του για τη «μακεδονική» γλώσσα, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Θεοδωρίδης, «ξαναχτύπησε» αποκαλώντας τα Ίμια ως «Καρντάκ».
Μετά τις δηλώσεις του για τη «μακεδονική» γλώσσα, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Θεοδωρίδης, «ξαναχτύπησε» αποκαλώντας τα Ίμια ως «Καρντάκ».
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ανέφερε ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας τες ως Καρντάκ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τον κ. Τσίπρα να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα και να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του. 

«Ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην “Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα. Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!! Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα. Ο κρυπτόμενος κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα, χωρίς στρογγυλέματα και υπεκφυγές, να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του και να τον εκπαραθυρώσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επιβεβαιώσει απλώς ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις δικές του και του κόμματός του και πως ο ίδιος κρατά τα κλειδιά της Κερκόπορτας. Να είναι, πάντως, σίγουρος πως δεν θα τον αφήσουμε να τα χρησιμοποιήσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Θεοδωρίδης δεν είναι στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.


Σχετικά θέματα:

Ο Τατσόπουλος «άδειασε» τον Θεοδωρίδη: «Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε»

Σφοδρή επίθεση Ντινόπουλου κατά Θεοδωρίδη για τα Ίμια

Πάνος Σκουρλέτης: «Οι δηλώσεις Θεοδωρίδη για τα Ίμια δεν εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ»