current views are: 1

6 Φεβρουαρίου 2013
Δημοσίευση20:02

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Η κυβέρνηση Σαμαρά έβαλε αλεξίπτωτο στην ελεύθερη πτώση της χώρας

«Η κυβέρνηση Σαμαρά έβαλε αλεξίπτωτο στην ελεύθερη πτώση της χώρας» υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Δημοσίευση 20:02’
αρθρο-newpost

«Η κυβέρνηση Σαμαρά έβαλε αλεξίπτωτο στην ελεύθερη πτώση της χώρας» υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά έβαλε αλεξίπτωτο στην ελεύθερη πτώση της χώρας» υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για «μια πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια να σταθούμε στα πόδια μας» για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «είχαμε πολλές θυσίες που ήταν άδικες, αλλά σταθήκαμε στα πόδια μας».

Αναφέρθηκε εξάλλου και στην επίταξη των ναυτεργατών:

«Καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναγκάζεται να προχωρεί στη λήψη τέτοιων μέτρων παρά μόνο, εάν το δημόσιο συμφέρον προέχει και στην προκειμένη περίπτωση, το δημόσιο συμφέρον προέχει. Η κυβέρνηση έδωσε διαβεβαιώσεις, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο “άλλος” έχει την καλή προαίρεση να ακούσει τις διαβεβαιώσεις, να προχωρήσει στην εργασία του και να δει κατά πόσο αυτές οι διαβεβαιώσεις θα τεθούν στην πράξη. Όταν οι διαβεβαιώσεις δίδονται, αλλά από την άλλη πλευρά δεν εισακούονται, τότε η αίσθηση που αφήνουν στην κοινωνία οι συνδικαλιστές είναι ότι για πολιτικά κίνητρα επιχειρούν να απεργήσουν για να απεργήσουν, για να δημιουργήσουν πολιτικό κόστος στην εθνική κυβέρνηση και την ίδια χρονική στιγμή, με αυτόν τον τρόπο ταλαιπωρούν ολάκερη την κοινωνία. Δεν μπορεί η κοινωνία διαρκώς να ταλαιπωρείται».

Για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας είπε:

«Βλέπω μια ρεαλιστικότερη στροφή στις συζητήσεις, γιατί ακόμα δεν έχουμε δεδομένη λήψη απόφασης. Από τις πρώτες διαρροές έως τώρα υπάρχει μια πολύ μεγάλη στροφή. Κατά αρχήν όπως και είχα προβλέψει εξαρχής όταν είχα αντιδράσει στις τότε διαρροές, υπάρχει η συζήτηση να υπάρχει ένα όριο στο αφορολόγητο, δεν καταργείται τελείως, που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι θα βάζαμε μια ολάκερη κοινωνία υπό διωγμό, και δεύτερον, εδώ πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να συγχωνευθούν όλοι αυτοί οι φόροι σε ένα καινούργιο φόρο- και αν καταφέρουμε αυτός ο φόρος να είναι και μικρότερος, θα είναι ακόμη καλύτερο. Γιατί το λέω αυτό. Γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στη χώρα μας, ενδεχομένως και σε άλλες χώρες αλλά η δική μας είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, πρώτον γιατί οι Έλληνες κατά 80% είναι μικροιδιοκτήτες ή και ιδιοκτήτες, δεύτερον γιατί το ακίνητο για τον Έλληνα προσφέρει την ασφάλεια και τη σιγουριά.

Εάν θέσουμε το ακίνητο υπό διωγμό στην πραγματικότητα είναι σαν να πυροβολούμε τα απομεινάρια των νοικοκυραίων, της μικρής και της μεσαίας κοινωνικοοικονομικής τάξης, που είναι ο στυλοβάτης αυτής της χώρας. Αυτό και για λόγους ιδεολογικούς και για λόγους παραταξιακούς διότι η ΝΔ ως φιλελεύθερη παράταξη προφανώς προστατεύει πάνω απ’ όλα το δικαίωμα στην ιδιοκτησία».

Για τη δήλωση Στουρνάρα περί ευθύνης διακυβέρνησης περιόδου Καραμανλή είπε:

Σέβομαι την προσπάθεια που έχει κάνει ο κος Στουρνάρας, ως Υπουργός Εθν. Οικονομίας και η αίσθηση η δική μου είναι ότι μακροοικονομικά, τα έχει πάει καλά. Προφανώς αυτό δε σημαίνει ότι με τον κο Στουρνάρα, θα συμφωνώ πάντοτε σε όλες του τις απόψεις. Υπάρχουν απόψεις που συμφωνώ, όπως για παράδειγμα ότι ο κος Παπανδρέου έπρεπε ως Αξ.Αντιπολίτευση να είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση Καραμανλή και να είχαν ληφθεί από τότε οι σοβαρές αποφάσεις και ενδεχομένως με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγαμε όλη αυτή την περιπέτεια. Με την άποψη του κου Στουρνάρα για την προ 2009 εποχή και ευθύνες του κου Καραμανλή, δεν θα συμφωνήσω γιατί δεν συμφωνούν και οι δείκτες της Eurostat.


σχετικα αρθρα