Σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση των φαινομένων εκφασισμού και την καταπολέμηση της κοινωνικής βίας καταθέτει το ΠΑΣΟΚ.
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε συνέντευξη Τύπου στην Ιπποκράτους όπου μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναφερθεί και στις πρόσφατες εξελίξεις για το θέμα Ιθαγένειας αλλά και σε ζητήματα που σχετίζονται με το Συνέδριο του κόμματος και την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου.

Ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε χθες το βράδυ στην Ιπποκράτους σχετικά ικανοποιημένος από την εξέλιξη της συζήτησης στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας «αποσπάσει» τα περισσότερα από όσα ζήτησε για τους αγρότες -και μάλιστα μέσω υπουργού που συμμετέχει στην κυβέρνηση ως πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί πίεσαν τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να δώσει λύσεις στα αγροτικά ζητήματα για να κλείσει το θέμα.

Παράλληλα, πηγές της Ιπποκράτους έλεγαν ότι κατά την σύσκεψη έγινε δεκτό το αίτημα Βενιζέλου για τους συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ (οδηγούς και τεχνικούς) που εμφανίστηκαν διαλλακτικοί στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις και την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν για να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις. 

Εκείνο που δεν... πήρε ο κ. Βενιζέλος είναι κάποια δέσμευση για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων καθώς ούτε στην χθεσινή σύσκεψη το εν λόγω αίτημα του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε εκτενώς.

Οι αρχηγοί συμφώνησαν να το συζητήσουν στην αμέσως επόμενη συνάντησή τους η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά τον φόρο ακινήτων το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί για τα φυσικά πρόσωπα στην θέσπιση αφορολόγητου στα 50.000 ευρώ και στην εφαρμογή πολλών διαφορετικών συντελεστών ώστε να υπάρχει μία προοδευτική φορολογική κλίμακα. 

Για τα νομικά πρόσωπα πιστεύει ότι πρέπει να μπουν πολλοί φορολογικοί συντελεστές και να εξετασταθεί ενδελεχώς το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων αναλόγως του εάν κάποιος είναι επαγγελματίας αγρότης ή όχι.

Α.Π