Σε δηλώσεις που έκαναν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας και Γιώργος Παπαναστασίου που θα αναμετρηθούν στις εκλογές της επόμενης Κυριακής ανέφεραν μεταξύ άλλων:

Απόστολος Κατσιφάρας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μας που μας έδωσαν την δύναμη να προχωρήσουμε. Κάναμε έναν ωραίο προεκλογικό αγώνα. Μοιραστήκαμε με τους συμπολίτες μας τις ανησυχίες τους αλλά ταυτόχρονα και τα οράματά τους και τις προσδοκίες τους για το αύριο της Δυτικής Ελλάδας. Κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και σιγουριά. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Δυτική Ελλάδα αλλά και η πατρίδα μας.

Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη εβδομάδα, αλλά ταυτόχρονα και ελπιδοφόρα εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας. Η πατρίδα μας περνάει μια δύσκολη συγκυρία και μαζί με αυτή και οι συμπολίτες μας. Εμείς θέλουμε να βγούμε γρήγορα από την κρίση, να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να υπάρξει ξανά προοπτική και αισιοδοξία στους πολίτες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την μεγάλη δύναμη, για την αγάπη και την στήριξή τους σε αυτόν τον ωραίο προεκλογικό αγώνα».

Γιώργος Παπαναστασίου: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που μας εμπιστεύτηκαν. Αλλά και μία μεγάλη πρόσκληση σε όλους τους άλλους, την επόμενη Κυριακή να μας βοηθήσουν να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή.

Από την πρώτη στιγμή είπαμε πως η εκλογική αναμέτρηση θα οδηγηθεί στον β΄ γύρο. Τότε, κάποιοι μας κοίταξαν περίεργα ή ακόμα και μας λοιδόρησαν. Είναι αυτοί που αισθάνονται ως τσιφλίκι τους την Δυτική Ελλάδα και συνήθισαν στον ρόλο του εξουσιαστή, χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει στη κοινωνία.

Εμείς όμως βγαίνουμε μέσα από την κοινωνία και απευθυνόμαστε στη κοινωνία. Χωρίς κομματικές παρωπίδες και την αλαζονεία της εξουσίας. Κερδίσαμε το α’ ημίχρονο και τώρα, βάζουμε πλώρη για να κερδίσουμε και τον αγώνα.

Μπορούμε και το πιστεύουμε».