Να εγκαταλείψουν τους δρόμους και να επιστρέψουν στα χωράφια κάλεσε τους αγρότες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα εξάντλησε όλα τα ρεαλιστικά περιθώρια και κατάφερε να ικανοποιήσει τα περισσότερα αιτήματα.
Επιπλέον, ο κ. Χαρακόπουλος άφησε περιθώρια βελτίωσης στην σχεδιαζόμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, εξηγώντας ότι τα όποια μέτρα δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα αλλά θα προβλέπονται πρόνοιες για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και τον μικρό κλήρο.

«Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις και δεν μπορεί να είναι ίδια η φορολόγηση των κατ’ επάγγελμα αγροτών με αυτή ενός ιδιοκτήτη αγροτεμαχίου, που το νοικιάζει σε αγρότες. Επίσης δεν μπορεί να είναι ίδια η φορολόγηση του αγρότη με 50 στρέμματα με αυτή του τσιφλικά που έχει 1.000 στρέμματα, αυτός ας πληρώσει κάτι παραπάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από τη Βουλή, στον απόηχο του «θορύβου» που έχει προκύψει λόγω της σχεδιαζόμενης φορολόγησης των αγροτεμαχίων από το υπουργείο Οικονομικών.