Σε επίκαιρη ερώτησή του στη βουλή προς τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Δικαιοσύνης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος θέτει το σοβαρό ζήτημα της διάσπαθισης κοινοτικών κονδυλίων που προορίζονταν για τς ανάγκες των αυτιστικών παιδιών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος: «Ανατριχιαστικά ακόμα και για μια παχυδερμική και ανάλγητη κυβέρνηση είναι αυτά που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» της 3/2/2013. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας για τα δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος κ. Ι. Σταυρόπουλος, κατήγγειλε στην Υποεπιτροπή της Βουλής για τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία ότι ποσό 35 εκ. ευρώ που χορήγησε η ΕΕ και διαχειρίστηκε το Υπουργείο Παιδείας αντί να διατεθούν για το σκοπό που ελήφθησαν, τα διασπάθισε το αρμόδιο Υπουργείο με ψηφοθηρικά κριτήρια παραβλέποντας τις ανάγκες των παιδιών.

Συμπλήρωσε ακόμα ο κ. Σταυρόπουλος ότι 8.162 γονείς υπέγραψαν και απέστειλαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό, ελπίζοντας και υπολογίζοντας και στην ευαισθησία του. Το αποτέλεσμα ήτο το αναμενόμενο. Το ερώτημα είναι αν και σήμερα ο Πρωθυπουργός θα επιδείξει παρόμοιας ποιότητας ευαισθησία.

Δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα ημερομηνία αλλά για μια τέτοια πράξη δεν υπάρχει παραγραφή. Μπορεί νομικά με τις γνωστές μεθοδεύσεις του «έγκριτου Συνταγματολόγου» να μην υπάρχουν ευθύνες πλέον αλλά η κοινωνία έχει δικαίωμα να γνωρίζει και να εκδώσει την δική της ετυμηγορία.

Το αίσχος και το όνειδος δεν λησμονούνται ούτε συγχωρούνται. Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Από το δημοσίευμα συνάγεται ότι η υπόθεση ευρίσκεται υπό συζήτηση. Η συζήτηση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα των σχετικών καταγγελιών η παρεπιμπτόντως στα πλαίσια γενικότερων συζητήσεων επί θεμάτων αρμοδιότητας της Υποεπιτροπής;

2. Στην ανωτέρω περίπτωση αυταπαγγέλτως θα διερευνηθούν, με την προβλεπόμενη διαδικασία, ευθύνες Υπουργών, πολιτικού προσωπικού και υπηρεσιακών παραγόντων;

3. Ποια η τύχη του ψηφίσματος με τις 8.162 υπογραφές Ελλήνων πολιτών που εστάλει στον Πρωθυπουργό, ποιος ήταν ο Πρωθυπουργός στον οποίο εστάλει, αν ενημερώθηκαν σχετικά οι διάδοχοί του και σε ποιες ενέργειες προέβησαν; - Να κατατεθεί το συγκεκριμένο ψήφισμα

4. Εφόσον αληθεύουν τα καταγγελλόμενα διετάχθη ή θα διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να στοιχειοθετηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και όποιου άλλου Υπουργείου εμπλέκεται στην υπόθεση, κάθε ποινική ευθύνη που αναλογεί σε καθένα που ενεπλάκη καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε αυτή την εγκληματική και κακουργηματική πράξη; Να κατατεθεί η εντολή για ΕΔΕ και το πόρισμα της

5. Εάν όχι γιατί, ποιος «σκεπάζει» το σκάνδαλο αυτό;

6. Να κατατεθεί πίνακας στον οποίο να αναγράφεται η Υπηρεσία, ο διαχειριστής και ο ελεγκτής υλοποίησης αυτού του προγράμματος.

7. Έχει ασχοληθεί ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης; Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.

8. Έχει ασχοληθεί ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου και οι οικονομικοί εισαγγελείς; Να κατατεθούν όλα τα διαβιβαστικά έγγραφα

9. Έχει ασχοληθεί ο Πρωθυπουργός, εάν ναι σε ποιες ενέργειες προχώρησε και ποιες εντολές έδωσε; Να κατατεθεί η σχετική αλληλογραφία».