Η κατάσταση που επικρατεί σχεδόν σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου, σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα ώθησε τον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να ανατραπεί αυτή η εικονα που παρουσιάζει η Βουλή.
Στην προσπάθειά του αυτή βρήκε αρωγό και συμπαραστάτη τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρο Δήμα.

Ο κ. Ψυχάρης έθεσε το θέμα της απαράδεκτης εικόνας που παρουσιάζει η Βουλή σε πολλούς συναδέλφους του, οι οποίοι συμφώνησαν να προσυπογράψουν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία να  του παρουσιάζουν το πρόβλημα αλλα και να ζητούν από τον κ. Μειμαράκη να σταματήσει αυτή την εξοργιστική κατάσταση και να προστατέψει το κύρος του Κοινοβουλίου.

Την επιστολή που παραδόθηκε σημερα στον πρόεδρο της Βουλής υπογράφουν 88 βουλευτές απο τέσσερα κόμματα, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ανάμεσα στους υπουργούς και βουλευτές που υπογράφουν, ειναι ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρεας Λυκουρέντζος και οι πρώην υπουργοί υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Κρεμαστινός. 

Ακόμη, την επιστολή υπογράφουν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι υφυπουργοί Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Θανάσης Μπούρας και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος.